F.A.Q.

DoD Info – FAQ
Några vanliga frågor om Day Of Defeat för sitt svar här

Vad betyder source?

Day of Defeat Source är alltså en version av Day of Defeat i motorn som HL2 är byggt på. Motorn kallas Source och är skriven av valve och det är därav man sätter namnet ”Source” bakom spelen som bygger på motorn för att särskilja dem mot deras vanliga versioner såsom ”Counter-strike”/”Counter-strike:Source” och ”Day of Defeat” samt ”Day of Defeat:Source”.

Vad gör en fysikmotor?

Fysikmotorn är den som hanterar alla gravitationsstyrda händelser i spelet såsom ragdolls, lösa föremål samt fysiska företeelser såsom tryckvågor osv. Fysikmotorn i Source bygger på en fysikmotor som heter Havoc.

Vilka gör Day of Defeat Source?

Day of Defeat Source är utvecklat av samma människor som gjorde Day of Defeat och som också hjälpte till att göra Counter-Strike Source och som nu är anställda av Valve.

Vilka är Valve?

Valve är utvecklarna av Half-Life och Half-Life 2.

Vad behöver jag köpa för att spela dod:s?

Du har tre val att göra om du vill ha dod:s.
1. Köpa silverpackage via STEAM. Kräver ett betalkort, typ visa.
2. Köpa Goldpackage på samma vis som ovan.
3. Köpa Dod:s via STEAM
4. Köpa ”retailversionen” (Butiksversionen) som ska komma 20 Oktober.

Hur mycket kostar Day of Defeat Source?

Dod:s kostar $19.99 och då får du med DOD:S, CSS:S samt HL2:DM. I Svenska pengar skulle jag nog översätta det till ca: 200 pjuck.
Om du inte har möjlighet att köpa DOD:S via internet kan du köpa det i affär.

Hur skaffar man ett visakort, jag får inte låna pappas?
För att skaffa ett riktigt VISA så måste du vara 18 år och få in pengar varje månad på ditt konto. Detta är de enda kraven. Du kan skaffa VISA via vilken väletablerad Bank som helst i Sverige.
VISA Electron kan man skaffa så länge man är 13år och har ett välskött konto. Det gäller på massor av ställen, men inte på alla tyvärr.

Poängen är att VISA inte är ett kreditkort. Du behöver inte ha ett jobb, eller massor av pengar för att kunna betala saker via internet. Det är dina pengar och du bestämmer själv vad du ska göra med dem.

Varför snackar folk om Electronic Arts, vad är det?

Electronic Arts är en utgivare av spel som köpt rättigheterna till butiksversionen av dod:s. Electronic Art är alltså de som styr över hur boxen ska se ut, var den ska säljas, hur många som ska ges ut osv. Electronic Art vill dock tjäna pengar och kommer ge ut spelet så snabbt som möjligt precis som Valve och kommer försöka få folk att köpa dod:s via butik istället för via STEAM. Därför finns det ingen anledning att oroa sig för att butiksversionen ska bli mycket senare osv än STEAM-versionen.

Vad är det här HDR?

HDR är High Dynamic Range. En funktion som gör att ljus hanteras på ett mer verkligt och naturligt sätt i sourcemotorn. HDR kommer antagligen först dyka upp i Lost Coast som ska släppas nu i sommar och sen kommer alla spel i sourcemotorn stödja HDR, således också DOD:S.

Är Day of Defeat Source snyggare med HDR?

Ja, med naturligare ljus så får sourcemotorn allt att se betydligt vackrare ut.

Kommer min FPS att drabbas?

Ja, ganska mycket. Men som tur är kan man välja om man ska köra med HDR eller inte. De med mindre begåvade datorer kan välja att strunta i ljusfunktionen och på så vis spara in en del datorkraft.

Hur bra dator behöver jag för att spela dod:s då?

Klarar din dator HL2:Deathmatch så kommer dod:s inte vara några problem. Vill du spela med HDR så behöver du en bra burk.